top of page

Heleen Scheer

Ik heb rechten gestudeerd in Groningen en Cambridge (Engeland). In 1995 ben ik als advocaat begonnen. De eerste jaren heb ik een algemene praktijk gevoerd. Sinds 2000 houd ik mij uitsluitend bezig met het personen- en familierecht en heb ik mij verder gespecialiseerd in het internationale personen- en familierecht. Hieronder valt ook kinderontvoering. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het internationale personen- en familierecht en als expert in kinderontvoeringszaken veel cliënten deskundig bijgestaan.

 

Omdat ik het belangrijk vind om een goed netwerk te hebben en me te blijven bijscholen ben ik lid van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en lid van de vereniging van kinderontvoeringsadvocaten (D.I.A.L.). Naast advocaat ben ik ook mediator en lid van de Mediation federatie Nederland (MfN). Als MfN-registermediator ben ik ook rechtbankmediator. Dat wil zeggen dat als de rechtbank Midden-Nederland een zaak geschikt acht voor mediation, deze naar mij doorverwezen kan worden.

 

Mijn expertise op het gebied van internationale kinderontvoering blijkt uit het feit dat ik een van de advocaten ben waar het Centrum Internationale Kinderontvoeringen (IKO) naar doorverwijst. Daarnaast ben ik cross border mediator. Ik ben als zodanig aangesloten bij het Mediation Bureau van het Centrum Internationale Kinderontvoering en ik word door de rechtbank Den Haag en het gerechtshof Den Haag als cross border mediator ingeschakeld bij zaken van internationale kinderontvoering.

bottom of page